slique.nl

maison : danser : manger : images : encore : ensuite : allez

 
Courgette soupe!
Uitje fijnsnijden en fruiten in boter.
Courgette (1 à 2) schillen en in stukjes snijden.
Bij elkaar doen met 1/4 l water.
20 min. stoven.
Pureren met bijv. blender/staafmixer.
1/2 l melk + 1,5 kipbouillonblok toevoegen + helft creme fraiche (totaal 1/8 l) en aan al roerende aan de kook brengen. Peper en peterselie toevoegen. Op het bord nog een schepje creme fraiche toevoegen. Moet echt goed warm zijn als je opschept aangezien de creme fraiche de soep weer doet afkoelen
Eet smakelijk. (met dank aan Chef Jacques.)
 
Snel klaar! Pak-Soi in oestersaus
Groente voor 2 personen
Nodig:
1 pak-soi
1 teentje knoflook
3 eetlepels oestersaus
1 ui
150 g champignons
1 theelepel sambal
Olijfolie
Peper
Zout
Voorbereiden:
Snijd het groene en witte deel van de pak-soi van elkaar los. Snijd het witte deel van de gewassen pak-soi in stukken van 1 cm breed. De groene bladeren kun je in de breedte in tweeën scheuren. Snipper de ui, snijd de knoflook zo klein mogelijk en snijd de champignons in plakjes.
Maken:
Verhit op hoog vuur de olijfolie in een wok. Wanneer de olie heet is kun je de uien en knoflook toevoegen. Doe de champignons in de wok wanneer de uien glazig zijn. Als de champignons een beetje beginnen te kleuren kun je de oestersaus toevoegen en meteen daarna de witte delen van de pak-soi. Als ook die gaar zijn zet je het vuur laag en doe je de groene bladeren erbij samen met wat peper en zout. Alles even door elkaar roeren een klaar ben je. Belangrijk is dat de groene bladeren niet te lang garen, want dan slinken deze en worden ze taai.
Dit gerecht is lekker met rijst en een stukje gebakken vlees (bijvoorbeeld kip of karbonade) dat is gemarineerd in zoete ketjap.
Terug naar boven
 
Gemakkelijk, doch lekker: Provencaalse kiprollade
Vlees voor 2 à 3 personen
Nodig:
1 kiprollade
2 teentjes knoflook
3 eetlepels provencaalse kruiden
Olijfolie
Peper
Zout
Maken:
Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden. In deze tijd kun je de kiprollade klaarmaken voor zijn reis naar de oven.
Kruid de kiprollade rondom goed met peper en zout. Wees vooral niet zuinig met peper. Strooi vervolgens op een snijplank de provencaalse kruiden en rol de rollade daar doorheen totdat deze rondom goed gekruid is.
Snijd de teentjes knoflook in 4 stukjes en verdeel deze gelijkmatig over de rollade. De stukjes kun je gemakkelijk onder de touwtjes klemmen. Even optillen met een scherpe mespunt en dan de knoflook eronder schuiven.
Doe de rollade in een ovenschaal en besprenkel het vlees met olijfolie. Schuif het geheel in de warme oven en laat het daarin tenminste een uur gaar worden. Nadat de rollade uit te oven komt is het verstandig deze nog ongeveer 7 minuutjes te laten rusten.
Eventueel kun je van het vet nog een jus maken door dit in een hapjespan aan te lengen met gekookt water (kijk uit voor spatten!) en een scheutje witte wijn.
Het is een heerlijk stukje vlees waar je weinig werk aan hebt, dus ideaal als je bezoek krijgt en niet de hele middag in de keuken wilt staan, terwijl zij in de woonkamer jou wijn opdrinken. Deze rollade gaat goed samen met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een frisse salade.
Proost!
Terug naar boven
 
Kip- groentetaart uit de Provence
Recept voor 2 tot 3 personen (die niet op dieet zijn)
Nodig:
7 à 8 vellen bladerdeeg
0.25 l slagroom
400 g gemengde groenten
300 g kipfilet
1 uit
1 teentje knoflook
3 tl provencaalse kruiden
1/2 blokje kipbouilon
200 cc melk
2 tl bloem
250 g geraspte kaas
1 tl olijfolie
Peper
Zout
Boter
Maken:
Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden. Snijd de ui fijn, snipper de knoflook en snijd de kip in kleine blokjes. Bak alles lekker gaar in de olijfolie in een grote pan (bij voorkeur met anti-aanbaklaag). Voeg daarna de groenten toe samen met de kruiden en het halve bouillonblokje en verwarm deze al roerende gedurende ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Zet daarna het vuur laag en voeg de slagroom toe. Laat dit even sudderen. Vet ondertussen een ovenschaal in met de boter en beleg de bodem en wanden met bladerdeeg. Probeer ervoor te zorgen dat de bladen overal aansluiten op elkaar.
Als het deeg in de schaal zit kun je je weer richten op hetgeen zich allemaal in de pan afspeelt. Voeg allereerst een snufje zout en peper toe om alles een beetje meer smaak te geven. Schenk nu de melk erbij en strooi de bloem over het geheel. Nu ongeveer 2 à 3 minuten goed roeren om klontjes te voorkomen. Zet nu het vuur af en voeg langzaam de kaas toe terwijl je goed blijft roeren. Als alle kaas goed door de rest gemengd is kan het geheel in de ovenschaal gegoten worden. Dek nu ook de bovenkant van de taart af met bladerdeeg.
Maak de taart af door deze ongeveer 25 minuten in de oven te zetten. Na die tijd op tafel nog ongeveer 5 minuten tot rust laten komen en dan is het tijd om te smikkelen. Eet smakelijk.
Terug naar boven 
 
Pastasalade met tonijn en ansjovis
Nodig:
3 handjes pasta
1 blik tonijn
1 blikje ansjovis
400 g Italiaanse groente o.i.d.
1 middelgroot ui
1 teen knoflook
Olijfolie om in te bakken
3 tl. mayonaise
Peper
Zout
Maken:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en fruit deze tezamen met de groenten in de hete olijfolie. Pers hierover de knoflook uit. Het geheel verwarmen op hoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten.
Laat de gare pasta en de gefruite groenten ongeveer 15 - 20 minuten afkoelen in een vergiet. Voeg dan de tonijn (in kleine stukjes) en de ansjovis toe. Roer alles goed door elkaar en roer dan tenstotte de mayonaise er doorheen en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Ideaal voor bij de BBQ!
 
Terug naar boven
 
Vegetarische Rijstsalade
Een recept van Linda Hartman.
Dit heb je nodig:
250 gr. zilvervliesrijst
1 groentebouillontablet
100 gr. rozijnen
50 gr. walnoten
50 gr. cashewnoten
1 l. blik perziken
1/2 l. blik kidney beans
1 kleine komkommer
12 olijven zonder pit
veldsla
voor de dressing:
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 theelepel suiker
peper en zout

Voorbereiden:
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg
het bouillontablet toe aan het kookvocht. Giet de rijst daarna af en spoel er
koud water over. Laat de rijst goed uitlekken. Wel de rozijnen 10 minuten
in heet water. Hak de noten en bewaar enkele als garnering. Giet de perziken
en de bonen af. Verdeel de perziken in schijfjes. Schil de komkommer en snijd
deze in blokjes. Was de sla.

Bereiden:
Meng de ingredienten voor de dressing. Schep de rijst, de rozijnen, noten,
perziken, bonen en komkommer door elkaar. Giet de dressing erover. Schik
de salade op de veldsla en garneer het gerecht met olijven en noten.

Bereidingstijd: circa 25-30 minuten.

Eet smakelijk.
Terug naar boven
 
Chicken Curry; Sri-Lanka a la Marianne Bierhoff
Nodig:
6 kardemomzaadjes
13 ongebrande cashewnoten
stukje verse gember van 2 x 2 cm
3 eetlepels olie
3 teentjes knoflook
3 theelepels koriander (ketoembar)
4 theelepels gemalen chilipoeder
2 theelepels komijnpoeder
3 theelepels peper
4 cm kaneelstok
1,5 kg kipdelen
zout
2 rode uien
2 groene spaanse pepers
1 vleestomaat
2 dl santen of ongezoete kokosmelk (blik)
3 eetlepels rijstebloem of maïzena
mengbeker, foodpsocessor of vijzel
 
Maken: (kan twee dagen tevoren worden voorbereid)
Hulsjes van kardemomzaadjes verwijderen. In mengbeker cashewnoten en kardemom fijnmalen tot poeder. Gember schillen en fijnraspen. 1 eetlepel olie verhitten. Cashewnoten en gember ongeveer 3 minuten bakken. Koriander, chilipoeder, komijnpoeder, peper en kaneel door elkaar roeren. Kruidenmengsel door notenmengsel roeren. Kip inwrijven met zout. Noten-kruidenmengsel erover verdelen en iets aandrukken. Afgedekt ongeveer 30 minuten laten staan. Intussen uien snipperen. Spaanse peper afspoelen en halveren. Zaadjes verwijderen. Fijnsnipperen. Tomaat wassen en in stukjes snijden. Rest van olie verhitten. Kip aan beide kanten goudbruin bakken. Ui en spaanse peper toevoegen en ongeveer 2 minuten meebakken. Tomaat en santen toevoegen. Met deksel op de pan kip in ongeveer 30 minuten gaar laten worden. Af en toe omscheppen. Als jus te dun is eventueel binden met rijstebloem.
Bereiden: kip ongeveeer 10 minuten zachtjes verwarmen.
Terug naar boven
 
Telor (=ei) bumbu Bali
Nodig:
4 hardgekookte eieren
1 dl kippenbouillon
2 eetl (arachide)olie
3 uien
2 tenen knoflook
sambal of rode peper
mespunt trassi
2 th.l. gemberpoeder (of zelf gemalen djahé)
1 th.l. assem uit een potje 2
eetl. ketjap
1/2 stengel sereh
1 bl.djeroek poeroet
zout
santen
Maken:
Eieren met een satéprikker beprikken. Ui, knoflook, sambal, gember, trassi fijnwrijven en in olie fruiten tot de uien geel zijn. Eieren toevoegen en meebakken. Kippenbouillon, ketjap, assem, sereh en djeroek poeroet toevoegen. Santen erbij. Alles koken tot de saus indikt.
Terug naar boven
 
Italiaanse rode wijnsoep met groente en pittige ballen
Bereidingstijd: ongeveer 55 minuten
Nodig voor een soep voor 3 personen:
1/2 l rode wijn
1 ui
500 g rundergehakt
1 tl sambal
2 eieren
peper
zout
4 tl Italiaanse kruiden
400 g Italiaanse groenten o.i.d.
1 el bloem
3/4 l melk
2 tl olijfolie
25 g boter
2 kleine blikjes tomatenpuree
0,25 l slagroom
1 teentje knoflook
Maken:
Meng de gehakt met peper, zout, de eieren, sambal en 2 tl Italiaanse kruiden. Draai hier vervolgens balletjes van met een doorsnede van ongeveer 1,5 cm. Verhit de boter in een grote pan (groot genoeg om de soep in te maken) en voeg daar nog 2 tl olijfolie aan toe als de boter gesmolten is. Bak hierin de balletjes rondom bruin (eventueel in 2 keer als de bodem van de pan niet groot genoeg is). Ze hoeven niet per sé gaar te zijn van binnen. Bewaar de balletjes op een bord en giet het vet uit de pan totdat er nog net genoeg is om uien in te fruiten.
Snijd de uien in ringen en de knoflook zo klein mogelijk (persen mag natuurlijk ook) en bak deze kort aan. Doe er de wijn bij en laat deze inkoken totdat de helft verdampt is. Let op: laat het deksel van de pan, anders hopen de alcoholdampen zich op in de pan. Wanneer je kookt op gas kan dat tot explosieve situaties leiden. Ik kan het weten! Ja, daarom is Robin de laatste dagen zo gebruind. Ik ben een beetje licht aangebakken.
Voeg na de eventuele bluswerkzaamheden de room toe en de melk met en roer daar de tomatenpuree goed doorheen. Strooi de bloem in de pan en breng alles aan de kook, terwijl je goed roert met een garde om klontjes te voorkomen. Voeg de groenten, Italiaanse kruiden, peper en zout toe als de bloem is opgelost en het mengesel glad is. Laat het geheel dan nog 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer de soep tijdens het sudderen ongeveer elke 5 minuten even om. Als de groente zijn rauwe smaak niet meer heeft is de soep klaar. Eet smakelijk. Voor de liefhebbers van nog iets meer pittigheid kun je wat tabasco toevoegen.
Serveer de soep met stokbrood en kruidenboter.
Tip voor de vega's: in de supermarkt zijn kant en klare vegetarische balletjes te koop die uitstekend kunnen als vervanger kunnen dienen voor de vleesvariant. Alleen zijn de vegetarische exemplaren minder pittig.
Terug naar boven
 
Kindermenu: Pannekoekentaart (joepie)
Nodig:
1 pak pannekoekenmix, 1l melk, 2 eieren boter om in te bakken, grote koekenpan, kleine koekenpan, jam (smaak naar keuze), 1/4 l wodka, bus poedersuiker, 0,25 l slagroom, 2 theelepels basterdsuiker, schaar, 1 vel papier (A4 formaat).
Maken:
Maak het beslag aan met de melk en eieren zoals aangegeven op de verpakking. Neem de grote koekenpan. Gebruik iets meer dan de helft van het beslag om daar grote pannekoeken van te bakken. Neem nu de kleine koekenpan. Gebruik het overige beslag om daar kleine pannekoeken van te bakken. Klop de slagroom intussen stijf met de basterdsuiker.
Leg een grote pannekoek op een bord en smeer daar een dun laagje jam op. Pak nu een kleine pannekoek en leg die midden op de met jam besmeerde grote pannenkoek. Smeer daar een dun laagje slagroom op. Herhaal dit totdat de pannekoeken op zijn. Probeer ook eens verschillende smaken jam in een taart. Eindig met een grote pannenkoek.
Neem nu het vel papier en knip daar vormen naar keuze uit. Bijvoorbeeld het silhouet van een vliegtuig of de mond, neus en ogen van een clown. Leg deze op de bovenste pannenkoek en bestrooi de taart vervolgens met de poedersuiker. Haal daarna de stukjes papier weg en weldra verschijnt er een mooie afbeelding! De kinders zullen versteld staan.
En dan nu het wodka verhaal. Is het een feestje omdat iemand 18 jaar of ouder is geworden? Gebruik dan de wodka om de gasten imponeren door de taart te feestelijk flamberen (ook wel effecto apocalyptica genoemd, dus kijk goed uit met wat je doet! Het feestje moet niet om de verkeerde reden nog vele jaren herrinerd worden). Is het een feestje omdat iemand jonger dan 18 jaar is geworden en komen er zo 15 koters over de vloer? Bewaar de wodka dan tot na het partijtje. Je zult het hard nodig hebben*.
*Les Trois Hommes Plus Slique wijzen elke vorm van drankmisbuik nadrukkelijk af. Geniet, maar drink met mate, zeker als je de koters nog thuis moet brengen met de auto.
Terug naar boven
 
Gevulde Paprika (voor een succesvol avondje met potentiële vrienden)
Nodig: voor ong. 4 paprika's:
500 gr. kalfsgehakt.
vier ruime paprika's
courgette
maïs
kleine tomaatjes
champignons
perziken
groente naar smaak
noten (cashew)
rozijnen
couscous
olijfolie
peper, zout, etc.

Wat doe je:
Schil het gehakt, masseer het, en laat het even aan de kruiden wennen. mik het voorzichtig in een pan die met wat olie op temp. is gekomen. zorg dat je het gehakt lekker opbakt. Verwarm de oven maar vast voor, 220o maak de groentes (courgette, tomaat, perzik, mais, champs etc.) fijn klein, hapklare brokjes. Voeg de noten toe en stoof het geheel. Ik heb een stoof pan, zo met gaatjes enzo, is erg makkelijk. Terwijl dit zijn ding doet, maak je het sausje. Dit doe je heel eenvoudig, mik van alles wat in de blender. nootjes, perzik en iets van maïs, zie maar. scheutje olie erbij, en blenden maar: voila, saus is klaar.

Als alles lekker gaar is, snijdt je de paprika's open bij het kapje, dit eraf en uitwonen. Je mengt de gehakt en de gestoofde groentes en je vult de paprika. Zet de paprika's in de oven, liefst op wat vetvrij papier, anders bakt het aan. ong. 10 min. in de oven. Vlak voor het klaar is, meng je wat couscous met heet water, je weet wel. en ja maakt de borden op. Maar pas op: op is op! couscous op bord, beetje rozijnen erdoor, saus erover, paprika erbij en serveren maar. Erg lekker: chileens rood wijntje erbij.

Bon appetito!

Terug naar boven
 
Fusili met garnalen, sla en pane (=italiaans voor brood)
2 personen
Nodig
300g roze garnalen, 3 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 200ml slagroom, 1 glas witte wijn, peper, zout, olijfolie, 1 citroen, 1 theelepel italiaanse kruiden, 2 pistolets (zo vers mogelijk), 1/2 ijsbergsla.
Maken
Snijdt de ijsbergsla en voeg hierbij een 4 eetlepels olijfolie en peper en zout naar smaak. Roer dit allemaal goed door elkaar.
Zet het water op voor de pasta. Kook de pasta gedurende ongeveer 8 tot 10 minuten. "al dente". Dat is Italiaans voor "niet te zacht, want het hoeft niet geprakt te worden". Snijdt intussen de bosuitjes in schijfjes (ook de stengel) en fruit deze in een hete wok met een klein scheutje olijfolie. Pers er direct de knoflook in uit en voeg ook de garnalen toe. Verwarm dit gedurende ongeveer 2 minuten om middel tot hoog vuur, terwijl je het constant omschept om aanbranden te voorkomen. Voeg dan de slagroom, wijn en kruiden toe en zet het vuur iets lager (laag tot middel hoog vuur). Rasp een kwart van de schil van de citroen er doorheen en roer dit alles door elkaar totdat het vocht begint te borrelen. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen, zodat de saus iets dikker wordt.
Giet de pasta af in een vergiet is deze gaar is en doe het weer in de pan om het niet koud te laten worden.
Serveren
Leg wat pasta op een bord en doe daar de saus overheen. Leg de sla in een hoek van het bord (ja probeer het maar met een rond exemplaar). Gebruik het brood om overtollig saus mee op te nemen. Hmmm, lekker.
Let op
Bak de garnalen beslist niet te lang, want dan worden ze droog. Voeg dus op tijd de slagroom toe.
Tip voor de romantici: Nog lekkerder met een koud wit wijntje en kaarslicht. Succes gegarandeerd.
Terug naar boven
 
Provençaalse Aardappelen
Une surprise Francais: Provençaalse Aardappelen. Een zomers bijgerecht voor 4 personen. Dan kun je lekker aan de vakantie terugdenken als het buiten koud en guur is. Dus ga lekker koken en pak de vakantiefoto's er maar bij! Het gerecht is onder andere lekker bij vis of geroosterd vlees.
Nodig
750 g aardappelen, 2 vleestomaten, 50 g zwarte olijven zonder pit, 2 bosuitjes, 1 theelepel Provencaalse kruiden, 4 eetlepels olijfolie.
Maken
Snijd de geschilde aardappelen in stukken van gelijk formaat en kook ze in water met zout gaar. Giet ze af en laat ze droogstomen. Snijd de tomaten in blokjes en de olijven in plakjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Pureer de hete aardappelen grof met een stamper. Schep er de tomaat, olijven, kruiden en bosuitjes er met de olie doorheen. Breng op smaak met wat zout en peper (beide natuurlijk vers gemalen!).
Klaar! Da's snel.
Terug naar boven
 
Kip uit de Oven
Recept afkomstig uit de eenmalige uitgave "Uit Norma's Keuken Geklapt"
Nodig:
1 pond kip, 50 g boter, 1 kopje ketjap, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel heet water, 3 theelepels suiker
Maken:
Een ovenschaal invetten met de boter. Zout de kip in en leg deze netjes in de schaal. Neem een soepkom (of iets dergelijks) en doe er de ketjap in. Voeg de azijn en het water erbij en roer het mengsel goed door. Gooi het mengsel uit over de kip. Eventueel sambal of grote lombok in kleine schijfjes er boven op
De kip moet ongeveer 30 (evt. 45 min) in de heteluchtoven op ca. 150oC
Terug naar boven
 
Lasagne Verdi
Hmm, een echt Italiaanse klassieker!
Nodig:
1/2 kopje olijfolie - 300g gehakt - 1 ui - 2 worteltjes - 1 klein stronkje brocolli - 2 eetlepels bloem -1 glas rode wijn - 1 blik tomaten - 2 eetlepels tomatenpuree - 1 teentje knoflook -1 laurierblad - 1 eetlepel basilicum - 350 g groene lasagnebladen (honig)- 150 g geraspte kaas - peper - zout - 3 theelepels tabasco
50 g boter - 1/2l melk - 1/2 theelepel zout - peper - mespuntje nootmuskaat
Maken:
Verhit de olie en bruin de gehakt even aan. Scheid de roosjes van de rest van de brocolli. Snijd de resten ervan samen met de worteltjes in een keukenmachine of snijd ze zeer fijn (vooral de brocollirestjes). Doe deze bij de gehakt. Pers de knoflook uit in de pan en voeg ook de tomaten uit blik (in stukjes) in de pan samen met de puree, basilicum en het laurierblad. Bestuif het geheel met de bloem en blus het af met een glas wijn. Voeg dan de tabasco toe en roer alles goed door. Verder op smaak brengen met een snufje zout en peper. Laat dit geheel op een laag vuurtje pruttelen. Bij voorkeur twee uur lang, maar minstens 20 minuten. Alles regelmatig goed omroeren en eventueel bevochtigen met een scheutje rode wijn als het geheel wat droog lijkt.
De bechamelsaus:
Verhit de boter in een kleine (saus-)pan. Meng de bloem erdoor met een garde en voeg al kloppend de melk toe. Breng op smaak met peper zout en nootmuskaat.
Bedek de bodem van een vuurvaste ovenschaal met een laagje gehaktsaus en dek dit af met een laagje lasagnebladen. Leg daarop een laagje bechamelsaus met daar weer een laagje lasagnebladen op. Herhaal dit totdat alle saus verbuikt is. De bovenste laag moet gehaktaus zijn. Dek de bovenste laag af met de geraspte kaas.
Bak het geheel af in een voorverwarmde oven op 220 graden celcius gedurende 20 minuten. Serveer het geheel met een frisse salade van bijvoorbeeld waterkers
Guaranteed to slique your mouth!
Tip: de bechamelsaus is ook in poedervorm te koop in vrijwel elke supermarkt. Ff melk toevoegen en klaar.
Terug naar boven
 
Speciaal voor Sanne: Burrito's Vegetarisch
Recept: Jessica Soebroto
Bereiden: ongeveer 20 minuten
Nodig :
1 ui
1 teentje knoflook
1 prei
1 eetlepe olijfolie
1/2 bakje champignons
1 blikje kidney bonen
1 blikje maïs
1 paprika
125 ml crème fraiche
Mix voor burrito's, bijvoorbeeld van Casa Fiesta
1/2 theelepel sambal
1/3 fijngesneden ijsbergsla
100 g geraspte kaas
1 pak torilla's (mexicaanse pannekoekjes)
Maken:
Versnipper de ui, pers de knoflook en snijd de champignons in plakjes. Fruit de ui in een grote pan (bijv. een flinke wok) in de olijfolie totdat zij glazig zijn en voeg dan de champignons toe. Dit alles goed bakken op middel tot hoog vuur. Voeg dan de (uitgelekte) bonen en maïs toe en laat dit opwarmen op middel hoog vuur. Snijd ondertussen de prei in ringen en de paprika in blokjes en was deze goed. De prei en paprika kunnen dan toegevoegd worden aan de rest. Doe de sambal erbij en roer alles goed door, zodat de sambal goed mengt met de rest. Voeg dan mix voor burrito's erbij en blus alles af met 125 ml water. Nogmaals even goed roeren om alles met elkaar te mengen. Laat dit geheel op laag vuur ongeveer 10 tot 15 minuten smoren. Let op! roer het zo nu en dan even goed door, zodat het geheel niet aanbakt.
De pannekoekjes kunnen in de magnetron of koekenpan opgewarmd worden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Opdienen:
Neem een pannekoekje en leg die op een plat bord (eventueel voorverwarmd). Leg midden op de pannekoek de warme vulling over de gehele lengte. Doe daar een schepje crème fraiche op. Leg er ook wat geraspte kaas en sla op. Vouw de pannekoek over de vulling heen dicht en eten maar!
Tips:
Voor wie niet van pittig eten houdt: voeg geen sambal toe.
Voor wie wel van vlees houdt: vervang de champignons door 300 g gehakt.
Terug naar boven
 
Spruitjes die wél lekker zijn!
Bereiden: 15-20 minuten
Recept voor 2 personen
Nodig :
1 netje spruitjes
1 klein bakje taugé
1 ui
1 teentje knoflook
100 g spekreepjes
1 rode paprika
1 theelepel sambal
Olijfolie om in te bakken
3 eetlepels ketjap
Mespuntje zout
Maak de spruitjes schoon en snijdt ze door midden. Versnipper de ui en pers de knoflook. Fruit de ui in de olijfolie totdat ze glazig zijn en voeg dan de spekreepjes toe. Dit alles goed bakken op middel tot hoog vuur. Snijd de paprika in reepjes en bak deze mee met de ui en spek. Voeg na ongeveer twee minuten de knoflook, sambal, zout en ketjap toe en roer alles goed om. Doe dan de spruitjes erbij en roer nogmaals alles goed door elkaar. Laat dit geheel op laag vuur ongeveer 10 tot 15 minuten smoren. Let op! roer het zo nu en dan even goed door, zodat het geheel niet aanbakt. Wanneer de spruitjes gaar zijn nog even de taugé 1 minuutje meesmoren en dan is het klaar om gegeten te worden.
NB. Eet dit gerecht met couscous of witte rijst.